Tid: Torsdag d. 23. marts, 2023 kl. 16:00-18:00

Sted: IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

Tilmelding: IDA Bygningsfysik


Plast er et materiale der ikke er til at komme udenom, heller ikke i byggeriet. Så på dette arrangement sættes der fokus på bygningsfysikken ved brug af plastmaterialer.

Arrangementet afholdes forinden Generalforsamlingen i IDA Bygningsfysik.

Plastbaserede materialer i byggeriet ved Tommy Bunch-Nielsen, Bunch Bygningsfysik
Anvendelsesmuligheder af PIR, PUR og andre nye plastmaterialer. Plastmaterialernes fugtegenskaber, og deres betydning for konstruktionens fugttekniske funktion.

Præsentationen kan findes her

Plastik i fremtidens byggeri – hvordan skiller plastisolering sig ud ud fra mere kendte og traditionelle isoleringstyper – Claus Jørgensen, Sundolitt
Anvendelsesmuligheder for PUR, PIR, EPS og XPS i dansk byggeri. Introduktion til de kendte anvendelsesmuligheder, samt et kig ind i de mere specielle og ukendte anvendelsesmuligheder. Kan valget af lette og trykfaste isoleringer til de almindelig, specielle og lidt mere ukendte brugsområder bidrag til forbedringer i byggeøkonomi og klima/miljø. Kort introduktion til levetid og cirkularitet/genbrug.

Præsentationen kan findes her

Plastbaserede isoleringsmaterialer, brandegenskaber og brandkrav – Brian V. Jensen, DBI Brand- og Sikringsteknisk Institut
Hvordan brandsikres brandbare isoleringsmaterialer og hvilke muligheder findes i Bygningsreglement 2018 og tilhørende præ-accepterede løsninger. Er der forskel i brandegenskaber for de forskellige typer af isoleringsmaterialer og hvad bør man være opmærksom på?

Præsentationen kan findes her

Sustain Vurdering af miljø- og sundhedspåvirkninger af plast i byggeri – Assessment of Environmental and human health impacts of plastics in construction (Engelsk) – Olivier Jolliet, DTU
Miljøfordele og ulemper for plastmaterialer sammenlignet med konkurrerende materialer. Introduktion til levetid, CO2 og energibalance.

Præsentationen kan findes her