LANGTIDSYDEEVNE AF FACADE- OG TAGKONSTRUKTIONER

Tid:  27. juni 2017, kl. 16:00-19:00

Sted: SBI’S FUGTHUS, DR. NEERGAARDSVEJ 15., 2970 HØRSHOLM
Hvis du er interesseret i at se hvordan de forskellige konstruktioner har klaret sig gennem efterhånden mange år (>10 år) og hvad der gemmer sig under de mange forskellige facadebeklædninger eller tagdækningen.

SBI’s gamle fugthus i Hørsholm står til nedrivning efter 1. juli.

Hvis du er interesseret i at se hvordan de forskellige konstruktioner har klaret sig gennem efterhånden mange år (>10 år) og hvad der gemmer sig under de mange forskellige facadebeklædninger eller tagdækningen, så kom ud til en praktisk hands-on session ved SBI’s gamle laboratorier, hvor vi åbner facadebeklædningen og dermed laver en destruktiv undersøgelse.

Formålet med dette arrangement er i byggeteknisk fælleskab at få set, diskuteret og dokumenteret langtidsydeevne af de undersøgte løsninger og hvad denne viden kan bruges til.

I det sidste projekt blev der udført fugt- og temperaturmålinger i ventilerede, uventilerede og kompakte facadeelementer i perioden 2005 – 2009. Formålet med projektet var at dokumentere fugtforholdene med og uden ventilation i en række træfacader med forskellig opbygning og dermed udpege hensigtsmæssige løsninger.

 

Foredragsholdere

Ruut Peuhkuri, forskningschef ved SBi (Introduktion)

Ernst Jan de Place Hansen, seniorforsker ved SBi, (fortæller om de sidste facadeforsøg)

Morten Hjorslev Hansen, Civilingeniør PhD, Fonden BYG-ERFA, Direktør for DUKO, (fortæller om de sidste facadeforsøg)

Erik Brandt, seniorforsker ved SBi, (fortæller om de sidste tagforsøg)

 

Praktisk

Arrangementet er et praktisk workshop der foregår udenfor ved det gamle fugtforsøgshus.

Der anbefales praktisk påklædning og fodtøj. Egne fugtmåleudstyr, værktøj samt kamera må gerne medbringes og bruges! Alt er på eget ansvar.

Der serveres øl/vand samt sandwich undervejs.