DAMPSPÆRRENS ANVENDELSE OG HOLDBARHED – KONSEKVENSER I BYGNINGER

DAMPSPÆRRENS ANVENDELSE OG HOLDBARHED – KONSEKVENSER I BYGNINGER

Tid:  Tirsdag d. 04. april 2017, kl. 18:00 – 20:40
Sted: INGENIØRHUSET I KØBENHAVN – KALVEBOD BRYGGE 31-33, 1780 KBH. V.
Svigt i dampspærre, eller/og det lufttætte lag ved større isoleringstykkelser kan forårsage alvorlige angreb af svamp og råd. Blowerdoortest dokumenterer tætheden i nye bygninger – men holder denne tæthed over tid? Kom og hør fagfolks bud.
Se webinar på ida.dk
Download præsentationer:

Siden 2006 har bygningsreglementet stillet krav til nye bygningers lufttæthed.  Der er ligeledes en række krav i kapitel 4.5 ”Fugt og holdbarhed”. Alligevel skyldes hovedparten af alle bygge og forsikringsskader fugt, ifølge Byggeskadefonden. Men hvilke forhold er det, som egentlig har den afgørende indvirkning?

“Hver bolig i en rækkehusbebyggelse renoveres for 500.000 kr. pga. utæt dampspærre efter 8 år…”

I dette arrangement ses nærmere på ”dampspærrens” anvendelse og holdbarhed. Vi vil gennem oplæg og diskussion forsøge at afdække hvilke områder der skal prioriteres, undersøges og opgraderes for at opnå fugtsikre løsninger.

Først en kort opsummering af teori og lovgivning. Samt praktiske erfaringer fra byggeriet, hvor tit går det galt – og hvad kan konsekvensen være for byggeriet.

I flere byggerier er der konstateret alvorlige problemer med dampspærre af plast– hvordan kan det opdages i byggeriet, om dampspærren er forvitret? Hvordan kan vi undgå brug af produkter med lav holdbarhed –og hvordan udbedres skader?

Efter en kort pause præsenteres tre typiske løsninger i let byggeri, herunder erfaringer med den opnåede tæthed, holdbarhed og bygbarhed samt prisindikation på materialeforbrug og medgået arbejdstid.

Der er tale om hhv.: anvendelse af dampspærre, dampbremse og pladeløsninger.

 

Program

15 min sandwich og vand/øl

5 min Intro og velkomst

20 minutter med Morten Mathiasen, Afdelingschef, Byggesagkyndig.nu.

Kort opsummering af teori og lovgivning. Praktiske erfaringer fra byggeriet, hvor tit går det galt – og hvad kan konsekvensen være for byggeriet

20 minutter med Morten Kudahl, Partner og produktchef, Byg, hos Betapack.

Viden om dampspærre i genbrugsplast – hvordan kan det opdages i byggeriet, om dampspærren er forvitret? Hvordan kan vi undgå brug af produkter med lav holdbarhed –og hvordan udbedres skader?

10 min pause med snacks

Præsentation af tre typiske løsninger i let byggeri, herunder erfaringer med den opnåede tæthed, holdbarhed og bygbarhed samt prisindikation på materialeforbrug og medgået arbejdstid.

30 minutter med Johnny Lundgren, Roskilde Tekniske Skole.

Anvendelse af dampspærre, dampbremse og plader – med hovedvægt på de to førstnævnte. Detaljeløsninger og erfaringer fra undervisningsforløb på skolen.

20 minutter med Bjørn Hansen, BH Snedkeren.

Erfaringer med anvendelse af dampspærre og dampbremse med hovedvægt på plademateriale.  F.eks. detaljeløsninger, robusthed styring og fiksering af installationer og tætning ved gennembrydninger. Pladeløsninger anvendes særligt i forbindelse med organiske isoleringsmaterialer.

5-10 minutter med Sana Saleem, ingeniør.

Præsentation af fugttekniske målinger udført i samarbejde med Teknologisk Institut af byggeri med pladeløsninger – kort opsummering.

25-30 min afrunding og debat om fordele og ulemper ved de enkelte løsninger.